full screen background image

Reprezentanți școlilor de șoferi din Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung și Rădăuți au înaintat reclamații la Prefectură

Reprezentanți ai școlilor de șoferi din Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung și Rădăuți au solicitat o întrevedere la  conducerea Prefecturii Suceava, fiind primiți, miercuri 1 noiembrie, de subprefectul județului Silvia Boliacu, care exercită atribuțiile prefectului Mirela Adomnicăi, aflată în concediu de odihnă.

 

 

Tema discuției s-a axat  pe mutarea la Suceava a probei practice de traseu pentru obținerea permisului de conductor auto  și desființarea punctelor de examen de la Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung și Rădăuți.

 

 

Proba teoretică a acestui examen, se desfășoară, din anul 2008, numai la Suceava.

 

 

La întâlnire au mai participat directorul Cancelariei Prefectului, Bogdan Filip și șeful Serviciului Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise Auto, Radu Obreja.

 

 

Potrivit unui proiect de ordin al prefectului Mirela Adomnicăi, examinarea la proba practică de traseu a candidaților care solicită obținerea permisului de conducere se va efectua numai în municipiul reședință de județ, începând cu data de 1 ianuarie 2018.

 

 

Totodată, conform ordinului, candidații care la această dată sunt deja programați în vederea susținerii probei practice pentru obținerea permisului  de conducere în localitățile menționate  vor fi anunțați, de către conducerile școlilor de conducători auto, cu privire la  locația unde se va desfășura aceasta,  la data  la care sunt programați.

 

 

Reprezentanții școlilor pentru conducători auto din cele 4 localități au înaintat Prefecturii câte un memoriu, în care atrag atenția asupra efectelor modificării anunțate.

 

 

Ei menționează că desfășurarea  probei practice doar în municipiul Suceava va  afecta negativ, în  plan financiar și social, cursanții, instructorii, școalile și familiile.

 

 

Șefii școlilor de șoferi din toate cele 4 localități ale județului spun că  există mai multe impedimente în urma modificării centrului de examinare :  cheltuieli mai mari pentru un consum mai mare  de carburanți,  pentru deplasările la Suceava în vederea instruirii și prezentării la examen, absențe de la orele de curs ale cursanților care frecventează cursurile liceale, învoiri de la serviciu ale cursanților care lucrează în câmpul muncii.

 

 

La acestea se adaugă aglomerarea zilnică a municipiului Suceava prin prezența unui număr de circa 300 de autovehicule ale școlilor de șoferi din județ.

 

 

Reprezentanții școlilor de șoferi din cele patru localități solicită conducerii Prefecturii să analizeze situația și să dispună.

 

 

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *