full screen background image

O nouă promoție de subofițeri jandarmi la școala din Fălticeni

Pe aleea pietonală din faţa Primăriei Fălticeni a avut loc ceremonia de absolvire şi acordare a gradului militar de sergent major celor 123 de absolvenți din promoţia 2017 a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi  Petru Rareş  Fălticeni.

 

 

Festivitatea a debutat cu prezentarea onorului generalui de brigadă Petre Gearîp, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române şi salutul tinerei generaţii de subofiţeri jandarmi.

 

 

A urmat alocuţiunea colonelului Ionel Postelnicu, desemnat comandant al şcolii și rugăciunea de binecuvântare a promoţiei.

 

 

Apoi au fost acordate diplome absolvenţilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură : sg.maj. Mihai Jarca, sg.maj. Adina Jaba, sg.maj. Iulian Macovei, sg.maj. Ionuț Corcodel şi a luat cuvântul şeful promoţiei, sergent major Mihai Jarca ( media 9,37 ).

 

 

Cel mai așteptat moment de rudele și prietenii militarilor a fost defilarea absolvenţilor, pe ritmurile muzicii militare ale Brigăzii 15 Mecanizate  Podul Înalt  Iaşi.

 

 

Tot astăzi, subofiţerii au fost repartizaţi la grupările mobile ale Jandarmeriei Române și Direcția Generală de Jandarmi București, în funcţie de media generală de absolvire, urmând a se prezenta la unităţile operative începând cu 24 iulie.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *