Facultatea de Inginerie Alimentară a Universității Ştefan cel Mare Suceava a organizat concursul Food Fest, la care au participat 25 echipe, alcătuite din studenți de la ciclurile de studii de licență și masterat.
Tematica concursului a fost crearea de produse alimentare inovative, având ca scop dezvoltarea competențelor studenților în materializarea unei idei într-un produs alimentar, care trebuie să respecte legislația din domeniu.
Premiul 1 a fost obținut de produsul Vegan Sticks, realizat din caju, pulbere de cătină, fulgi de drojdie și sevă de mesteacăn, realizat de ALEXANDRU FÎRCAL, BIANCA DROB și ANDREEA POPESCU.
Premiul 2 a fost acordat batonului cu urdă dulce, hrișcă, amarant și quinoa și înghețatei de ghimbir, iar premiul 3 a fost adjudecat de pâine cu prune și miez de nucă, brioșe cu făină de greier și rulouri de carne și spanac.
Juriul a fost format din absolvenți ai Facultății de Inginerie Alimentară și angajați ai mai multor unități alimentare.
PE ACEEAȘI TEMĂ: