Pe 6 și 7 august se va desfășura, la Ferma Sava în Pârteștii de Jos, cea de a 2 -a ediție Festivalul Trufelor.
Manifestarea a apărut – după cum spun organizatorii – din dorința de a reînvia tradiția culinară a trufei negre în bucătăria românească și de a promova Bucovina.
Evenimentul gastronomic și cultural aduce un mix de tradiție și nou, natură și tehnologie, toate pentru a oferi o experiență unică și pentru a educa oamenii să consume trufa neagră.
Amfitrionul festivalului va fi Chef CĂTĂLIN PETRESCU.
Trufa este o ciupercă care crește în pădure, la o adâncime între 5 și 30 centimetri, în soluri argiloase și calcaroase.
Trufele sunt potrivite pentru orice fel de mâncare, în sosuri sau felii crude, fiind bogate în carbohidrați, proteine și fibre.
IMPACT FM este partener media al Festivalului Trufelor de la Pârteștii de Jos.
DĂ-NE FOLLOW PE INSTA!