Direcția Sanitar Veterinară Suceava continuă controalele în abatoare, piețe, magazine și unități de cazare pentru a vedea cum respectă comercianții măsurile de igienă și depozitare a produselor.
Scopul acțiunilor este prevenirea toxiinfecţiilor alimentare şi a pestei porcine africane, mai ales în zonele de restricţie, unde a fost diagnosticată această boală.
Inspectorii DSV Suceava urmăresc, de asemenea, comerţul ilegal cu porcine, carne şi produse din carne.
Se verifica și modul în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare şi de siguranţa alimentelor de origine animală – carne, lapte, produse lactate, pește și ouă – dar și produse de panificaţie și legume-fructe.
De asemenea, sunt realizate şi controale în trafic, cu sprijinul Inspectoratelor de Poliţie și Jandarmi, pentru a se verifica dacă sunt respectate condiţiile pentru transportul animalelor şi al produselor alimentare de origine animală şi non-animală.