În perioada sărbătorilor de iarnă, când în mod tradiţional comercializarea şi consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil, precum și pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, începând de pe 28 noiembrie până pe 7 ianuarie 2020, Direcția Sanitar Veterinară Suceava dispuse măsuri specifice și sunt intensificate controalele pentru verificarea respectării condiţiilor de igienă asupra modului în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică carnea de porc destinată consumului uman, precum şi alte produse de origine animală.
La nivelul DSV si al Circumscriptiilor Sanitare Veterinare este asigurată permanenţa, este afişat programul de lucru inclusiv sâmbăta, duminica și în zilele libere, locaţiile unde poate fi efectuat examenul pentru identificarea trichinellei din carnea de porc, precum şi numerele de telefon la care consumatorii pot sesiza orice neconformitate cu privire la nerespectarea normelor sanitar veterinare.
În toate piețele agroalimentare din județ în care se vând carne și alte produse de origine animală este asigurat personalul sanitar veterinar, inclusiv în sâmbăta și duminica.