full screen background image

Concurs de produse alimentare inovative FIA Food Fest la Universitatea Suceava

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității Ştefan cel Mare Suceava a organizat concursul FIA Food Fest, la care au participat 30 echipe, alcătuite din studenți de la licență și masterat.

Tematica concursului a fost crearea de produse alimentare inovative,  din categoriile panificație, patiserie-cofetărie, băuturi fermentare și produse alcoolice.

Competiția a fost axată pe reducerea deșeurilor și valorificarea subproduselor din industria alimentară, în acord cu strategia Europa 2030.

Premiul 1 a fost câștigat de julfa realizată din cânepă de către studenții KLAUS BALLA, GEORGIAN CÂRȘMARIU, ELENA CEOMEICĂ, VLAD MONOR și ALINA TOFAN, coordonați de către profesorii ANCA GÎTLAN și FLORIN URSACHI.

Premiul 2 a fost acordat unui produs zaharos și unui mix de grisine din urzică și leurdă, alte distincții fiind obținute de praline vegane, desert de brânză, tartă cu dulceață de ardei iute și brioșă cu caise și rozmarin.

Juriul FIA Food Fest a fost format din absolvenți și colaboratori ai Facultății de Inginerie Alimentară Suceava din județele Suceava, Botoșani și Iași.

 

 

CITEȘTE ȘI

Elevii din Suceava învăță despre alimentația sănătoasă prin programul Selgros “Sănătatea începe din farfurie”

 

DĂ-NE FOLLOE PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *