Repatriot a transmis astăzi, din partea unui grup puternic de oameni de afaceri din Romanian Business Leaders, un Apel către toți primarii din România pentru atragerea Diasporei în procesul de dezvoltarea al localităților.
„Românii din afara granițelor sunt vectori de dezvoltare ai localităților noastre și ne dorim să fie cât mai conectați cu țara. România are nevoie în continuare de expertiza și investițiile românilor de pretutindeni. Dezvoltarea țării noastre, atât la nivel local, cât și la nivel național depinde de buna administrare, de investiţii şi de întreprinzători. România are nevoie de oameni cu iniţiativă, buni meseriași, cu o atitudine occidentală faţă de muncă. Mulți dintre compatrioții noștri, oameni cu inițiativă, trăiesc în afara granițelor țării și pot juca un rol important în dezvoltarea locală. Pot sprijini conectarea puternică a localității dumneavoastră la oportunitățile din alte țări”, spune mesajul antreprenorilor din RePatriot, care de 4 ani fac acțiuni ce conectează românii plecați cu Țara.
„Gheorghe Flutur este primul președinte de Consiliu Județean care a inițiat un compartiment dedicat Diasporei în cadrul instituției pe care o conduce. A organizat Luna Diasporei pentru a arăta celor plecați că îi dorește mai aproape de județ. Este un pionier al acestei cauze și acesta este unul din motivele pentru care am ales ca Summitul RePatriot de anul acesta să fie în Bucovina. Anul trecut am fost la Alba Iulia pentru a omagia înaintașii, 100 de ani de la Marea Unire și pentru a da un semnal pentru viitorul tehnologic, pentru următorii 100 de ani.” a spus Marius Bostan, om de afaceri, membru al Romanian Business Leaders și inițiator al RePatriot Summitul anual RePatriot aduce la aceeași masă peste 300 de oameni de afaceri români de pretutindeni.
Cele trei ediții ale Summit-ului RePatriot din 2016, 2017 și 2018 au fost un succes, iar discuțiile antreprenorilor din Diaspora cu cei din România s-au concretizat în idei de business în sectoare precum IT, eficiență energetică, turism, agricultură, construcții și tehnologie. Pentru prima dată după mai bine de două decenii şi jumătate, oamenii de afaceri din Diaspora au fost chemaţi acasă pentru a fi invitaţi să investească în ţara lor de origine sau măcar să transfere o parte din know how-ul câştigat pe toate continentele. În 3-6 octombrie 2019 va avea loc a patra ediție a Summit-ului RePatriot, în Bucovina, unde sunt așteptați peste 300 de oameni de afaceri din Diaspora și România. Detalii suplimentare pe www.repatriot.ro/repatriot-summit.
Gheorghe Flutur: “Este extraordinar că această importantă manifestare va fi în Județul Suceava pentru că parteneriatul cu oamenii de afaceri aduce investiții și dezvoltare. Românii de pretutindeni sunt frații noștri și îi așteptăm acasă. Fraților veniți în Bucovina, vă așteptăm cu brațele deschise pe acest sfânt pământ românesc. Ușa mea este deschisă în permanență celor care doresc să investească în județ și se vor bucura de tot sprijinul autorităților. “
Apelul RePatriot-Romanian Business Leaders, a unor oameni de afaceri care contribuie destul de mult la bugetele locale, se încheie cu un îndemn adresat edililor, direct, foarte concret, cu acțiuni precise, printre care: parteneriat cu oameni de afaceri promotori ai ideilor, realizarea bazelor de date cu românii plecați, pentru a se ține legătura permanent, folosirea rețelelor sociale pentru conectare, transmiterea către românii de pretutindeni a oportunităților de joburi și de afaceri, organizarea Zilelor Diasporei în luna august, parteneriate și înfrățiri cu Basarabia și comunități românești din afara granițelor.
Gheorghe Flutur a lansat și un mesaj pentru întâmpinarea Zilei Românilor de Pretutindeni care va fi în acest an pe 26 Mai: “Strălucirea României s-a datorat oamenilor ei: harnici, solidari, inteligenți, cu spirit de jertfă, care au cinstit memoria generațiilor de strămoși, pentru care patria a fost sfântă. Nu a fost mereu ușor. Românii au fost nevoiți să înfrunte clipe grele, dar au luat-o mereu de la capăt, cu determinare și curaj. În multe cazuri, au părăsit țara, temporar sau definitiv. Acolo, în patria adoptivă, au fost remarcați pentru seriozitatea profesională, determinarea și omenia lor. Nu o dată ne-am bucurat atunci când atâtea vorbe frumoase despre compatrioții noștri au făcut înconjurul lumii!”