Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava va organiza sâmbătă de la ora 9, în Amfiteatrul mare din corpul E, cea de a 6 -a ediţie a competiţiei pentru crearea de produse alimentare inovative ECOTROPHELIA – faza locală.
Competiţia se adresează tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.
Concursul are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător.
Ediţiile din anii 2013, 2014 și 2016 ale competiţiei naţionale au fost câştigate de echipe de la Facultatea de Inginerie Alimentară a universității sucevene.
Faza naţională a competiţiei ECOTROPHELIA ROMÂNIA din acest an se va desfăşura la Universitatea Ștefan cel Mare în luna iulie, iar faza internaţională la Londra, în octombrie.